Från Tammerforss till Fagersta

Från Tammerforss till Fagersta

Kuten kaikki vesilautailun ystävät tietävät, Etelä-Suomesta täysmittaista eli isoa kaapelia ei löydy. Päätimmekin kaveriporukan kanssa lähteä kokeilemaan vaihtoehtoista kohdetta Suomen ainoalle isolle kaapelille. Ei sinänsä, että kyseisessä kaapelissa (Ukkohalla) olisi mitään vikaa, mutta vaihtelu virkistää ja samalla reissulla oli tarkoitus päästä alamäkipyöräilemäänkin Åreen.

Matkamme Tampereelta kulki Turun kuninkuusravien kautta yölautalla Tukholmaan, josta karavaanimme jatkoi kohti Fagerstaa. Vesille kerkesi helposti samana päivänä, jona lauttamme saapui Tukholmaan. Paikan päällä vietimme muutaman päivän, joiden aikana kerkesi hyvin tutustua idyliseen pikkukylään, harrastaa sitä vesilautailua, ihailla maisemia helikopterista, kalastaa ilman saalista ja rullalautailla raekuuroon saakka.

Kaapelinhan on 5 tolppainen MYÖTÄpäivään kiertävä harvinaisuus. Suurin osa maailman isoista kaapeleista kiertää siis vastapäivään. Obstaakkeleja radalle oli ripoteltu kiitettävä määrä ja niiden haastavuudet tarjosi tekemistä joka tasoiselle harrastajalle. Paikan yhteydessä on leirintäalue ja mökkejä, joita vuokrataan kohtuu hintaan. Muutenkin (yllätys yllätys) hintataso on Suomea vastaava.

Kaiken kaikkiaan voi Fagerstan kaapelia suositella kokeilemisen arvoisena erikoisuutena. On mukava päästä ajelemaan isolla kaapelilla toiseenkin suuntaan ja nähdä vähän uusia maisemia. Meidän matka tosiaan jatkui tästä vielä jo mainitsemaani Åreen, mutta sen voi vielä Fagerstasta sanoa, että suunnitelmissa on uusi reissu kyseiseen kohteeseen kesällä 2017.

Nähdään vesillä,

Petteri

[easymedia-gallery med=”919″ filter=”1″]

Leave a Comment

UA-59215632-1