Hämeenlinnan kaapeli

Hämeenlinnan kaapeli

SBW HÄMEENLINNA

Heinäkuisen Obrien wakeboard testikiertueemme toinen pysäkki oli perjantaina 10.7 Hämeenlinnassa South Beach Waken kaksitolppaisella kaapeliradalla. Wake Stationin kaapelirata on pyörinyt Hämeenlinnassa kesästä 2014 lähtien ja onkin vakiinnuttanut paikkansa harrastajien keskuudessa hyvällä setupilla ja loistavalla sijainnilla; aivan Helsinki-Tampere välisen 3-tien vieressä olevalla wakekaapelille on helppo tulla mistä päin tahansa ja vain kävelymatka Hämeenlinnan ytimestä.

Paikanpäällä oli kiva huomata, että myös oheispalveluihin ja viihtyvyyteen oli panostettu, kompaktista konttiserviisistä löytyi kassatiskin lisäksi pieni varusteiden pro-shoppi sekä kiva valikoima pientä purtavaa, juotavaa, jädeä ym. joita nautiskella terassipatiolla! Täällä voisi siis hyvin kuvitella viihtyvän koko päivän välillä radalla käyden.

Mutta meillä oli päiväksi buukattu siis Obrienin kaapeliwakeboardien testipäivä, jossa varusteet sai käyttöön ilmaiseksi(normaali varustevuokra 10€) ja asiakkaille jäi maksettavaksi vain kaapeliaika, 20€ / h. Aamulla saapuessamme kuultiinkin, että jokaiselle tunnille oli ilmoittautunut väkeä pitkälle iltaan saakka. Edes 7 tunnin yhtäjaksoinen sade ei latistanut tunnelmaa, Suomen kesää parhaimmillaan 🙂

Tiimikuskimme Rintalan Pekkakin (tuore Wake Tour Finland Oulun osakilpailun voittaja!) vieraili yhdellä tunnilla Hämeenlinnassa ja kävi oman Breddas –laudan lisäksi tyyppaamassa S.O.B. -lautaa ja ison näköisesti lähti temput silläkin niin obstaakkeleilta kuin vedestä airtrickeihinkin. Vaikka pientä miinusta tuli Pekalta S.O.B. :n popista, mutta taisi olla vaan siitä kun Breddasiin tottuneena sillä ne lähtee niin köykäisesti, jota kehui myös SBW:n operaattoreista Jussa!

Päivä menikin varsin kivasti, ja vasta kaapelin sulkemisen jälkeen itsekin ennätin käydä pyörähtämässä radalla(kiitos vaan Tarja-operaattorille!). Enkä yhtään ihmettele Hämeenlinnan suosiota harrastajien keskuudessa, obstaakkelivalikoima oli erittäin passeli niin tällaiselle keskinkertaiselle harrastajalle, aloittelijalle kuin kisakuskeillekin. Mukavan pitkä slideri loivilla invoilla, keskikokoinen kickeri ja olikohan ”monsteriksi” kutsuttu obstaakkeli, joka tarjosi incline –tyyppisen nousevan sliderin josta pieni tiputus flatille osuudelle. Yhdelle obstaakkelille radalla olisi vielä selkeästi ollut tilaa, mutta ehkäpä sekin sinne vielä jonain kauniina päivänä tipahtaa!

Hämeenlinnan SBW:llekin siis ehdottomasti suositukset, monelle harrastajalle varmasti tuttu paikka mutta jos ei, niin äkkiä tilanne korjaamaan! Kiitos vielä SWB Crew:lle, testipäivillä vierailleille ja Obrienin wake testanneille tai muuten vaan paikalla henganneille. Lisätietoja Hämeenlinnan wakekaapelista, aukioloajat, hinnastot ym: http://www.southbeachwake.fi/

[easymedia-gallery med=”754″ filter=”1″]

UA-59215632-1