Männiku Wakepark Tallinna

Männiku Wakepark Tallinna

Olin tässä kesäkuun lopulla pikavisiitillä Tallinnassa, ja kun omalla autolla olin liikkeellä niin pakkasin varuiksi mukaan wakekamat, jos ennättäisin piipahtamaan kaupungin jommalla kummalla kaapelilla. Harku Wakepark on siis se alkuperäinen ”Battery Wakepark” jossa tätä nykyä yksi kaksitolppainen wakestation obstaakkeleineen. Kahdesta isompi, ja samalla myös Viron isoin kaapeliparkki Männiku Wakepark onkin ottanut kaupungin ykköskaapelin manttelin harteilleen ja se kiinnosti itseänikin enemmän käydä vilkaisemassa.

Niimpä raivasin puolikkaan päivän aikaa ja suuntasin auton kohti Männikua. Tai tarkemmin ottaen Tammemäetä kohden, se nimi toistui tienviitoissa hiukan vahvemmin. Mutta paikalle oli kyllä helppo mennä autolla, Tallinnasta suunnataan 4-tietä Pärnua kohti ja vajaan 10km ajon jälkeen kääntyy vasemmalle kohti Tammemäetä jossa jo ensimmäinen wakeparkin kylttikin näkyi. Tätä 340-tietä toiset vajaat 10km ja parkin kyltit viittoi kääntymään lyhyelle hiekkatielle. Tähän kohtaan pääsee käsittääkseni kohtuu hyvin myös bussilla, joten ei mahdoton kombo sekään.

Paikalle saavuttuani en epäröinyt hetkeäkään maan ykkös wakeparkin mainetta. Parkkipaikalta aukesi vakuuttava näky, kun kenties entisen hiekkakuopan pohja(tms. ”man-made” lammikko) paljasti hiekkabiitsiltään 3kpl wakestationin kaksitolppaisia kaapeleita obstaakkeleineen. Jatkotutkimukset osoitti setupin olevan tosiaan kunnossa ja hyvin suunniteltu; reilun kokoiselta alueelta löyty oheisaktiviteetteja mm. tramppa boardin ja köyden kanssa treeniin ja pientä juomaa&purtavaakin oli tarjolla. Mutta vetämäänhän sinne mentiin joten ei muuta kun kampetta vaihtoon ja kaapeliaikaa ostamaan!

Se olikin toteutettu hiukan poikkeavalla tavalla Suomen pikkukaapeleihin verrattuna. Kaapelille ostetaan siis 10min ”ajolippuja” joita vastaan varaillaan omaa vuoroa mille kolmesta linjasta haluaa. Hinnat on tietysti tehty niin että mitä enemmän ostat kerralla niin sitä edullisemmaksi yksi kerta tulee. Esim. yksi ajo oli 10€, 3 ajoa 23€ ja 10 ajoa 60€(hinnat omilla varusteilla) jne. Nämä on toki henkilökohtaisia ja toimivat sähköisesti kuten koko jonotussysteemikin. Eli kun kortille on ladattu x määrä ajoja, niin buukkaat oman vuorosi seuraavaksi listaan jollekin kolmesta kaapelista, käyt vetämässä 10min pois ja sen jälkeen voit laittaa taas nimen uudelleen listaan. Erittäin toimivalta vaikutti ainakin noin kun ei mikään super ruuhkainen päivä ollut, pääsit jollekin kaapeleista aina jonoon 1-3 paikoille ja tv-ruudulta näit millä kellonlyömällä oma vuoro alkaa. Jokainen nimi tarkoittaa siis 10min odottelua. Tiedä sitten vilkkaana hellepäivänä jonotuksen määrästä, mutta tuo 10min vetoa kerrallaan ihan sopiva määrä.

Ja sitten itse niihin wakekaapeleihin. Niitä oli siis kolme, jotka oli tehty vähän eri taitotasoja sekä vetohaluja ajatellen. Ensimmäinen linja oli varustettu ainoastaan yhdellä kickerillä, joten se oli ns. aloittelijoiden harjoitusrata sekä air trickien treenaajien suosiossa. Keskimmäinen oli tällä otoksella se suosituin, siinä oli yksi flatti reili ja toinen pyöreä putki sekä pari kickeriä, loivempi ja jyrkempi. Kolmas linja oli enemmän ”pro”, pitäen sisällään molemmista suunnista ajettavan ison kickerin sekä vähän kaposammat reilin ja rooftopin, joihin sai ollailla päälle semi-isosti joten senkään puoleen ei niin aloittelijaystävällinen. Näissä kahdessa jälkimmäisessäkin oli toki molemmissa päissä ihan hyvin tilaa vielä air trickeillekin.

Summa summarum, setuppi oli kyllä tosi hyvä ja voi lämmöllä suositella vierailemaan jos Viron suunnalla käyntiä. Tai ihan vaikka käymään weikkimatkalla, nopeasti ja kohtuuhintaanhan laivat kuljettaa! Lähtiessä paikkaa vielä katsellessa tuli kyllä melko vahva fiilis, että paikalla on vielä joskus täysi 4-5 tolppainen rata; lätäkkö on aika täydellisen kokoinen siihen ja muutenkin suht matala, loivarantainen, lämmin ja tuuleton. Joten sitä odotellessa!

Männiku Wakepark

Männiku Wakepark

Männiku Wakepark

Männiku Wakepark

Männiku Wakepark

Männiku Wakepark

Männiku Wakepark

Männiku Wakepark

UA-59215632-1