”CTi:n polvituet sopivat ristiside- tai nivelsidevammoihin, leikkauksen jälkeen tai ennaltaehkäisevästi suojaamaan polvia vammoilta. CTi tarjoaa tukea ja maksimaalista suojaa sinulle, joka vaadit parasta! Erittäin lujalla hiilikuiturungolla varustettu CTi-polvituki stabilisoi polven rajoittamatta kuitenkaan liikkumista ja auttaa sinua ottamaan askelen enemmän!”

Näillä argumenteillä otimme CTi:t mukaan testireissulle:

Edellä mainittu esittelyteksti oli Össurin sivuilta. Kiinnostuin polvituista kun oikeasta polvesta katkesi ristiside ja sivusiteet repesivät sulkapallon merkeissä. Wakeboardingin harrastajana pari weikkikautta menikin siinä kätevästi sivu suun, kun polvi ei meinannut kestää. Onneksi tuli kuntoutettua polvi hyvin, ja sain normaalit liikeradat takaisin, kiitos mummojen ja pappojen kanssa käytyjen adrenaliinin täyteisten vesijuoksusessioiden. Sen verran henkisesti riipovaa hommaa tuo kuntouttaminen on, että päätin hankkia polvituet ennen kuin alkaisin air trickkejä ja muita isompia temppuja opettelemaan.

Päädyin CTi:n OTS-malliin (off the shelf, eli hyllymalliin, joissa kokoluokitukset S-XXL, hinta 600€/kpl) ja lähdin testaamaan niitä (kahta tukea, leikattuun ja terveeseen jalkaan) Turkin Hip-notics kaapeliparkkiin. Ainoana ennakkoluulona oli, että tuet rajoittavat ajoasentoa/jalan liikeratoja. Käytössäni oli M-koon tuet, jotka olivat mittataulukon mukaan polven leveydessä aavistuksen liian isot, mutta ympärysmitaltaan sopivat. Tukiin jäikin leveyssuunnassa seitsemän millin verran tyhjää, mutta onneksi sitä sai kompensoitua mukana tulleilla paksummilla pehmusteilla. Välystä on Suomen käytössä hyvä hieman ollakin, sillä alku- ja loppukaudesta väliin tulee yleensä 3mm märkkäri eli yhteenlaskettuna 6mm neopreeniä.

Ensimmäistä kertaa kaapelille tuet jalassa – ja tukia ei ajaessa edes huomannut, eivätkä ne rajoittaneet yhtään liikeratoja! Ainut miinus tulee tukien uudelleenkiristämisestä, sillä ainakin minulla ne tuppasivat hieman valumaan, etenkin jos kuivat tuet laittoi kuivaan jalkaan ja lähti sitten radalle. Aurinkorasva korosti valumista, joten ajoinkin sitten ilman rasvaa. Jalan ja tukien ollessa märät ja suhteellisen tiukalle kiristettynä tuet kuitenkin pysyivät mukavasti paikoillaan kiitos remmien hyvien säätövarojen. Joidenkin pannutusten jälkeen tukia joutui kuitenkin korjailemaan, mikä nyt on luonnollista.

Isoimpana plussana on ehdottomasti lisäkonfidenssi isompien temppujen opetteluun. Sen verran nihkeää puuhaa kun tuo ristiside ja/tai sivusidekuntoutus on, että tukia pidän kyllä mielelläni! Ilman tukia olin jättänyt edelliseltä kesältä isompien ja ”polventappotrikkien” opettelun suosiolla sikseen. Nyt backrolli, scarecrow ja tantrum-treeneissä ei kyllä hirvittänyt niin kuin viimekaudella (kun niitä nyt piti silloinkin tietty muutamia kokeilla ilman tukia…) Varsinkin kun tuo backrolli ei ottanut sujuakseen, niin siinä pannutellessa parissa kohtaa tuntui kyllä, että tuki stoppasi polven kiertymän. Toinen mahdollinen polventappajapannutus oli  scarecrowissa, kun eipä tullut paljoa visualisoitua miten hyppy menee vaan kokeiltua enemmänkin empiirisesti…mikä oli kyllä tukien tuoman lisäkonfidenssin mukana tuomaa urpoilua!

Eihän tuet tietysti 100% suojaa anna, mutta tämän testirupeaman jälkeen olen kyllä varma, että tuet pienentävät satavarmasti polvivamman riskiä. Tukia voi kyllä suositella varauksetta.

HINTA  600€ – TILAA ÖSSURIN VERKKOKAUPASTA!

Kirjoittajana / testaajana Joonas

[easymedia-gallery med=”539″ filter=”1″]

Yhteistyössä

UA-59215632-1