SM-kilpailut

SM-kilpailut

Kaapeliwakeboardingin SM-kisat käytiin perinteisesti Hyrynsalmen Ukkohallalla Suomen ainoalla täysimittaisella kaapeliradalla. Ukkohallasta voit lukea rataesittelyn täältä.

Kisassa mukana oli Obrienilta Charlotta Heiskanen, Joni Takala, Petteri Väisänen ja Samuli Keränen. Päivä ei ollut Joni Takalan, joka kaatui molemmat runinsa ja jäi alkueriin. Charlotta Heiskanen ajoi hyvää runia, mutta kaatui yleensä niin varman Backside 360 kickeristä, joten podiumille ei ollut tällä kertaa sijaa. Petteri Väisänen ajoi hyvän runin alkuerissä ja paineli finaaleihin Samuli Keräsen tavoin. Finaalissa riittikin sitten jännitystä. Petteri ei lähteny varmistelemaan vaan paineli runit täysillä, koska sijat 4-8 eivät olleet ensisijainen kiinnostuksen kohde. Valitettavasti Petteri kaatui runinsa ja sijoitukseksi tuli juurikin sijat 4-8.

Kovin kisa käytiin Wakespotin kuninkaan Santtu Sanderin ja Hyrynsalmen ruhtinaan Samuli Keräsen välillä, jotka painoivat toinen toistaan parempia runeja komeine air trickkeineen Ukkohallan suhteellisen matalalla kaapelilla. Nämä miehet olivat ainoat, jotka laittoivat seiskat tonttiin kickereistä ja olivat ansaitusti kisan kärkikaksikko. Pitkän pohdinnan ja videoiden kelailun jälkeen tuomaristo katsoi Santtu Sanderin ansaitsevan Suomen mestaruuden, onnittelut Santulle! Obrienin Samulille siis SM-HOPEAA ja Harri Huikurille SM-pronssia, onnittelut myös heille!

Naisissa voiton vei Maria Similä ja toiseksi Mari Moilanen ja kolmanneksi aina yhtä iloinen Saana Saltevo! Onnittelut mitaleista!

Miehet:
1. Santtu Sander
2. Samuli Keränen
3. Harri Huikuri

Naiset:
1. Maria Similä
2. Mari Moilanen
3. Saana Saltevo

Wakeskate:
1. Markus Heikkilä
2. Leevi Mettinen
3. Janne Keränen

Best Trick: Jussa Loueniva

Artikkelikuva: Northwake.net / Ukkohalla

Breddasilla SM-hopealle

Breddasilla SM-hopealle

UA-59215632-1