Ukkohalla Full Size kaapeli

Ukkohalla Full Size kaapeli

Ukkohalla – The One and The Only – täysikokoinen ja ensimmäinen kaapeliparkki Suomessa! 2008 Rakennettu parkki tarjoaa lähes kilometrin pätkän hiihdettäväksi tai weikattavaksi, jossa yhdeksän henkeä voi weikkailla samaan aikaan!

Ukkohalla sijaitsee Hyrynsalmella vain 640km Helsingistä!! Kilometrit kannattaa kuitenkin unohtaa, sillä mestoilla odottaa erinomaiset puitteet pidemmällekin weikkilomalle. Paikalta löytyy erittäin edullisia mökkejä, joissa täydelliset keittiöt ja tietysti sauna. Mökit sijaitsevat kaapelin lähtöalueen toisella puolella vaaran rinteessä, joten mökille joutuu 5-10minuuttia kävelemään. Jos budjetti ei ole rajoitteena, niin Ukkohallan Chaletit ovat 30 metriä kaapelilta ja kun muistaa varata järven puolen maatason, niin siirtymä lähtöalueelle ei helpompi voisi olla. Toki ylemmältä parvekkeelta on parempi näköala kaapelille. Chaletit ovat täysin varusteltuja ja vimpan päälle: saunat, keittiöt, kuivauskaapit ja astiat löytyvät valmiina. Hinta ei neljälle jaettuna kovin paha kesäisin ole.

Vastapäivään pyörivältä kaapelilta löytyy obstaakkeleja jokaiseen lähtöön. Lähtösuoralta löytyy oikealta ja vasemmalta puolelta isot ja pienet kickerit rinnakain. Pienet kickerit (0,4m korkeat) ovat erinomaiset ekojen ilmojen harjoitteluun. Samalla suoralla on pole, slideri ja incline. Toiselta pitkältä suoralta löytyy dragon, slideri (possujuna) ja funboksi, jota ukkohallan ahkerat ratamiehet levittivät tälle vuodelle, niin että gäpittämään pääsee aiempaa helpommin.

Kaapelilla ei kannata älyttömästi kaatuilla toiselle pitkälle sivulle, josta pitkä uinti tai venekyydin odottelu rantaan. Pääsuoralla, jossa suurin osa obstaakkeleista sijaitsee on lyhyt uinti järven poikki kulkevalle kävelysillalle, josta pääsee suoraan lähtöalueelle. Miinuksena mitä weikkaajilta kuulee on radan mataluus ja löysyys, jotka vaikeuttavat air trickkien tekoa. Kyllä tosin tällainen keskivertoharrastaja sai raleyt ilmaan ja vielä alaskin, joten suuren suuresta miinuksesta ei voi kokonaisuuten nähden puhua.

Tiketti saunamaailmaan kannattaa ostaa wakelipun kylkeen, niin pääsee sessioiden välillä saunomaan viidessä erilaisessa saunassa, joista yhdestä näkee suoraan radalle kuten myös porealtaasta! Ukkohallalla järjestetään vuosittain kaapeliwakeboardingin SM-kisat. Tänä vuonna ne ovat lauantaina 1.8.2015, joten ei muuta kuin osallistumaan tai ainakin katsomaan!

Alueelta löytyy wakehommien välipäiviksi frisbeegolffia, hienoja lenkki/fillarireittejä, keilailua ja kaikkea pohojosen harrasteita! Allekirjoittaneelta lämmin suositus Ukkohallan lomalle!

www.ukkohalla.fi

cablewakeboard
UA-59215632-1