WTF Finaalit @wakespot

WTF Finaalit @wakespot

Wake Tour Finlandin neljäs eli päätösosakilpailu käytiin Helsingin wakespot-kaapeliradalla. Kisassa ratkottiin sekä Helsingin osakilpailun kuninkuus, että koko Wake Tour Finlandin mestari, joten panoksia riitti! Obrienilta kisassa mukana oli Charlotta Heiskanen, Petteri Väisänen ja Pekka Rintala, jolla oli pisteiden valossa paras mahdollisuus koko Tourin voittoon kovimpana kisakaverinaan Santtu Sander.

Kelitkin oli hietsussa viimeisen päälle ja yleisöä mukavasti paikalla, joten parempaa lauantaipäivän viihdettä ei olisi voinut olla! Vielä kun musat olivat kohdallaan ja juontajakaksikolla Martinilla ja Juusolla läppä lensi hyvin, niin kyllä kelpasi! Kisa käytiin osissa, eli kaikki kuskit tekivät ensin air trickit, sitten obstaakkelit ja viimeisenä kickerit.

Naiset pistivät päälle huikean shown, jossa taso oli todella korkea! Air trickeissä nähtiin ainakin raleyta, kryptiä ja s-bendiä. Poleissa Charlotta pisti onnistuneita vitosia tonttiin näyttävästi ja puhtaasti. Kickereiden kuningatar oli Kristiina Nyman, joka painoi scarecrowt (meniköhän joku vielä blindiinkin eli Crow Mobeksi?) tyylipuhtaasti tonttiin. Voiton kisassa vei Kristel Soonets kannoillaan Kristiina Nyman, joka ajoi todellä näyttävän ja hyvän kisan. Charlotan sijoitus oli viides.

Naisten sarjan tavoin myös miehissä oli lahdentakaista edustusta Virosta. Kokonaiskisan voitosta väänsivät Santtu ja Pekka. Air trickeissä ilmaa nähtiin enemmän kuin lentokoneesta kun Suomen ja Viron ässät laittoivat parastaan. Air trickeissä Pekka pisti S-bendit blindina varmasti tonttiin (muut temput taisi mennä kirjoittalta ohi :o). Petterillä S-bendi tuli perusvarmasti tonttiin, mutta tällä kertaa hän ei onnistunut ländäämään toeside puolen roll to revertiä, joka oulussa onnistuí hyvin. Obstaakkeleilla Petteri laitteli näyttävästi kakkosella sisään ja vitosellä ulos polesta. Pekan backflippi/tantrum polesta ei jättänyt ketään kylmäksi. Pekka myös gäpitti kisailijoista ainoana onnistuneena pressistä viemäriputken päälle. Kickereissä ehdoton kuningas oli Viron Tonis Tein joka onnistui supervaikeassa ja näyttävässä KGB:ssä(en kyllä osaa selittää mitenpäin siinä pyöritään – googlatkaa ihmeessä! 🙂 ). Petteri yritti whirlyä useempaan otteeseen kickeristä, mutta yritykset pyörivät näyttävästi yli, johon tuomarit ei tosin lämmenneet! Kisa tiivistyi Santun ja Pekan viimeisiin kahteen yritykseen kickereistä. Pekka oli yrittänyt Moby Dickia pari kertaa, mutta yrityksissä lauta jäi 90 astetta vajaaksi. Toiseksi viimeisellä yrityksellään Pekka teki sen ja osoitti kilpailijan huippuhyvät hermonsa ja ländäsi Moby Dickin komeasti! Tässä ratkesi myös koko Wake Tour Finlandin voitto, joten hermot olivat terästä, huikea veto Pekalta! Santtukaan ei hermoillut ja toisti saman tempun, mutta ei aivan yhtä puhtaasti kuin Pekka. WTF Helsinki / Wakespotin voittoon ajoi Tonis Tein, toiseksi Obrienin Pekka Rintala, kolmanneksi Santtu Sander ja neljänneksi Obrienin Petteri Väisänen. Onnittelut!

Finaalien jälkeen ynnättiin koko Wake Tour Finlandin osakilpailujen kokonaispisteet yhteen ja tulosliuska näytti erittäin hyvältä: Ykköseksi Obrienin Pekka Rintala, toiseksi Santtu Sander ja kolmanneksi Obrienin Petteri Väisänen. Neljänneksi sijoittunut Janne Kilpiö ajoi myös Obrienin Breddasilla, joten laudan ensimmäinen vuosi Suomessa sujui erinomaisesti ja sai hyvää palautetta kisakuskeilta. Naisissa kokonaiskilpailun voitti Kristiina Nyman, toiseksi Maria Similä ja kolmanneksi Obrienin Charlotta Heiskanen. Onnittelut!

Miehet lopullinen ranking:
1. Pekka Rintala (Obrien)
2. Santtu Sander
3. Petteri Väisänen (Obrien)
4. Janne Kilpiö

Naiset lopullinen ranking:
1. Kristiina Nyman
2. Maria Similä
3. Charlotta Heiskanen (Obrien)

Wake Tour Finland
Helsingin Wakespot – www.wakespot.fi

[easymedia-gallery med=”826″ filter=”1″]

Leave a Comment

UA-59215632-1